top of page
nat pleisterwerk

BOUWMATERIALEN BINNENAFWERKING
Voor nat en droog pleisterwerk

Bouwmaterialen Kabergs adviseert en levert je de gewenste producten voor deze klus.

Eens de ruwbouw achter de rug is, denk je na over de binnenafwerking van je muren en plafonds.

De eerste keuze bestaat uit droog of nat pleisterwerk. Bij nat pleisterwerk neem je best een gespecialiseerde vakman onder de arm. Je muren en plafonds worden bepleisterd met een specie om de oppervlaktes mooi vlak te maken. Dit is de basis voor de verdere afwerking. Op de gladde pleisterlaag kan je rechtstreeks schilderen of behangen.

next

Droog pleisterwerk en gipsplaten

Voor renovaties wordt vaak gepleit voor droog pleisterwerk in de vorm van gipsplaten, ook gipskarton genoemd. Deze platen worden met behulp van gipsprofielen bevestigd. Daarna moet je alleen nog even de spleten en kieren mooi wegwerken en je hebt een egaal oppervlak dat kan worden beschilderd of behangen. Gipskarton biedt je een onbeperkte vrijheid wat betreft mogelijkheden en indelingen. De gipsplaten zijn licht, makkelijk handelbaar en eenvoudig af te werken, maar ook hier is expertise vereist. Gelukkig schiet Kabergs Bouwmaterialen je graag te hulp.

pleisterwerken aan muur

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk kan met de hand worden aangebracht, maar ook spuitgips is een optie. Spuitgips wordt met een machine op muren en plafonds gespoten en daarna gladgestreken. Tot slot is ook sierpleister erg populair. Pleisterwerk aanbrengen is overigens geen eenvoudige klus, maar bij Kabergs bouwmaterialen mag je rekenen op nuttig advies of op de juiste vakmannen die voor jou de handen uit de mouwen steken. Vraag bij ons naar alle mogelijkheden en de beste oplossing voor je woning of bouwproject.

compositie driehoeken
pleisterwerken

Meer info over de bouwmaterialen die je nodig hebt voor de binnenafwerking van je muren?

Vraag advies bij Kabergs Bouwmaterialen uit Sint-Truiden.

bottom of page