Isolatie

Isolatiematerialen van vloer tot dak

Bouwen en verbouwen gaat vandaag niet meer zonder te isoleren. De huidige energienormen en de strenge EPB-regelgeving vereisen een isolatielaag in elke woning. Bij Kabergs bouwmaterialen hebben we een uitgebreid gamma aan thermische en akoestische isolatiematerialen met toegekende onafhankelijke keurmerken. Zo bent u zeker van de juiste kwaliteit.

Makkelijke plaatsing

Heeft u advies nodig welk isolatiemateriaal het best past bij uw bouwproject, spring dan gerust eens binnen. Wij bekijken alle opties en overlopen ook de verschillende plaatsingsmogelijkheden. Zo hebben verschillende isolatieplaten een gemakkelijk tand- en groefsysteem en tijdsbesparende verankeringen.

Ruim assortiment isolatiematerialen

Voor de isolatie van uw woning kan u kiezen uit isolatieplaten of isolatiematten uit verschillende isolatiematerialen. Het verschil tussen deze materialen zit in de lambda-waarde, uitgedrukt in W/mK. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Kabergs bouwmaterialen heeft standaard volgende isolatiematerialen op voorraad liggen:

 Wenst u meer info?

Contacteer ons

Glas- en rotswol

Glas- en rotswol

Beide zijn natuurlijke isolatiematerialen die in muren, daken en vloeren toegepast kunnen worden. De isolatie is vrij gemakkelijk te plaatsen, ook voor doe-het-zelvers en is perfect brandveilig. Glaswol is goedkoper in aankoop dan rotswol, maar kan irritatie geven bij de plaatsing.

EPS/XPS

EPS/XPS

Geëxpandeerd polystereen (EPS) is de gekende peipschuimplaat, terwij geëxtrudeerd polystereen (XPS) een schuimstructuur in plaats van een bolletjesstructuur heeft. XPS is drukvaster en neemt minder vocht op dan EPS waardoor het vaak in vochtige plaatsen zoals kelders en daken wordt toegepast. Wat de prijs betreft, is een EPS-isolatieplaat het voordeligst.

PUR of PIR

PUR of PIR

PUR is één van de beste isolatiematerialen op de markt en wordt zowel bij vloer-, dak als spouwmuurisolatie gebruikt. Enkel op brandtechnisch vlak is er een verschil met PIR-platen. Die worden meestal gebruikt voor het isoleren van een plat dak of de spouwmuur.

Partners

Foamglas
Isover
Kingspan
Knauf
Rockwool
Recticel
Styrofoam
Thermolan