Beton

Betonproducten van chape tot welfsels

Betonnen welfsels zijn één van de basiselementen van de ruwbouw van een woning en komen voor in twee varianten: gewapend en voorgespannen. Bij beide wordt eerst de wapening aangebracht alvorens het beton wordt gestort. Bij voorgespannen welfsels wordt de wapening eerst nog op spanning gebracht waardoor ze extra sterk zijn. Hierdoor kunnen dunnere welfsels een hogere belasting aan en kunnen bredere overspanningen gemaakt worden.

Gewapende welfsels zijn de meest economische oplossingen omdat de elementen vervaardigd worden met geautomatiseerde machines. Door de speciale uitsparingen zijn ze heel vlug te plaatsen, zelfs in de flenzen van metalen liggers.

Voor de afwerking van uw betonnen welfsels kan u kiezen uit een gladde, ruwe of geïsoleerde onderzijde. De ruwe variant is perfect geschikt om te bepleisteren en kan gebruikt worden als vals plafond. 

Overtuigd van onze aanpak?

Vraag uw gratis offerte aan
Beton
Beton
Beton
Beton
Beton
Beton

Uitstekende service

Bij Kabergs bouwmaterialen krijgt u op basis van uw architectenplan gratis een overzichtelijke en correcte offerte voor uw betonnen welfsels. Werkt u niet samen met een studiebureau, dan laten we eventueel een legplan maken door onze fabrikant. U moet na ontvangst van het legplan enkel nog de maten op de werf controleren en uw goedkeuring bezorgen. Nadien zorgen wij en onze ervaren kraanmannen voor de plaatsing van uw welfsels.

Eigen cementsilo en mengcentrale

Voor het afhalen van chape hebben we sinds 2010 een eigen cementsilo. De chape is gemaakt van Cem Ⅱ Benor cement die zeer goed verwerkbaar is en garant staat voor een hoogstaande kwaliteit. Wenst u zelf uw beton samen te stellen, dan moet je bij onze mengcentrale zijn. Hier kan u bijvoorbeeld

Rijnzand, vermengd met verschillende cementdoseringen gaande van 50 tot 300 g/m³ en Rijnzand gemengd met Maasgrind in cementdoseringen van 100 tot 300 g/m³ komen afhalen of laten leveren bij u op de werf.

Bij Kabergs Bouwmaterialen kan u onder andere terecht voor volgende betonproducten: